The Shape of Colour

Her i Skandinavien har vi i lang tid været rigtig gode til at gå med én bestemt farve: sort! De neutrale farver som hvid, sort og grå, går til alt, men lidt farve skader aldrig. Jenny Walton har i samarbejde med Massimo Dutti lavet filmen ”The Shape of Colour” som sætter fokus på, hvad farver betyder for hende, og hvad de gør.

Jenny Walton er kreativ direktør for den anerkendte fashion blog ’The Sartorialist’. Hun er uddannet på Parsons School of Design i New York. Jenny Walton er kendt for sin vintage stil, og har tidligere medvirket i Vogue, hvor hun viste dem rundt i sit hjem.

Rød
I filmen kommer Jenny Walton blandt andet ind på farven rød. Farven rød symboliserer varme, intensitet, lidenskab, passion og begær. Der ligger en vis styrke i den røde farve. Ifølge Femina og modeugen som foregik i februar dette år, er det især farven rød som har vundet frem dette efterår og vinter. Se andre modetendenser hos Femina her!

Gul
Videre i filmen kommenterer Jenny Walton farven gul, som for hende minder hende om kunst – hendes favorit maleri. I slutningen af 2016 forudsagde IN og Eurowoman, at en af farverne og tendenserne som man ikke kom til at undgå her i 2017, var farven gul. Den gule farve har især været brugt til foråret og sommeren – også ifølge ELLE, men vi synes ikke det gør noget også at give efteråret og vinteren lidt kulør og fortsætte med den gule farve. Se kjolerne fra ELLE her!

Andre trends
Udover farverne, kan vi i år se, at nogle andre af de store modetendenser her til efteråret og vinteren er tern, striber og dyreprint.

Vidoen er fra Massimo Dutti