Smukfest: Q&A med Tobias Albert – vinder af Karrierekanonen

Tobias Albert står alene på scenen. Han har intet band, intet backing-track, kun ham selv, hans stemme, en guitar og et sæt loop-pedaler og dette gør ham i stand til at agere one-man-band når han optræder live. Dette talent førte ham uden tvivl hele vejen til finalen i Karrierekanonen – og hele vejen til vinderpodiet, sammen med to andre talentfulde acts Fravær og Ravi Kumar.

Vi fangede Tobias Albert på Smukfest for at høre hvordan det var at optræde i finalen og hvad fremtiden nu skal byde på.

Du optrådte i finalen på Smukfest! Hvordan vil du beskrive oplevelsen?

Det var en overvældende oplevelse! Der var jo meget på spil og jeg kunne ikke sove natten inden, så var ret nervøs, men forsøgte bare at nyde det og give publikum en god oplevelse.

Hvordan er det at deltage i Karrierekanonen? Hvad har du fået ud af det?

Jeg føler jeg har fået virkelig meget ud af. Da jeg sendte min musik ind til dem (til Karrierekanonen, se mere nederst på siden – red.) vidste jeg ikke hvad man kunne forvente, men så blev min sang udvalgt som Ugens Kanon og blev spillet i radioen. Alene det er jo kæmpe optur, når man er en helt ny artist, der kæmper for at få sin musik ud. Selvom man ikke går videre blandt finalisterne er det en fantastisk platform, hvor man som ung artist får sparring og hjælp, som man jo ofte står og mangler. Så det har været en fed oplevelse – og selvfølgelig helt fantastisk rent faktisk at være blandt vinderne.


Hvordan vil du beskrive din musikstil?

Jeg laver pop, men jeg vil helt sikkert også eksperimenter med andre genrer. Jeg er inspireret af alt fra rap til singer/songwriter genren, så kommer nok til at lave både ballader og sange, der får folk på dansegulvet.

Du vandt – hvad nu? Hvad er dine fremtidsplaner og ambitioner?

Lige nu skal jeg lige falde ned haha! Det er fantastisk at vinde, men det forpligter jo også – på den gode måde. Jeg glæder mig til at have tid til at arbejde meget mere med min musik og skrive mine sange færdig, som lige nu ligger som memoer på min mobil. Jeg har også nogle koncerter her i august, som jeg glæder mig til, men mit fokus er på at skrive musik og ambitionerne er selvfølgelig, at der er publikum derude, der kan lide det jeg laver.

Hvilket råd vil du give til andre unge talenter, der ønsker at lave og udgive musik?

Gør dig umage! Det at lave musik og ikke mindst at nå dertil hvor man kan udgive det, kræver rigtig meget. Du bliver nødt til at ville det 200% og tro på dig selv, men det hjælper også, hvis der er andre der tror på dig – så opsøg mulighederne, der er derude, f.eks. Karrierekanonen eller lav ting med dine venner osv. Man skal turde kaste sig ud i det og huske på, at det at lave musik er en konstant udvikling og rejse. Det behøver ikke være perfekt fra start.

Følg Tobias Albert på FACEBOOK og INSTAGRAM


Lyt til Posing Like a Model af Tobias Albert

Om Karrierekanonen
KarriereKanonen er en platform for talentudvikling og handler om kærlighed til ny dansk musik. Hvert år udvælges en række nye danske artister, der kommer igennem et talentudviklingsforløb. Karrierekanonen er et samarbejde mellem Smukfest, DRs P3 og P6 Beat, samt Bandakademiet. Hvis du laver musik, kan du uploade det til dem og hver uge vælger de en “Ugens Kanon”, som bliver spillet i radio! Læs mere her www.dr.dk/musik/karrierekanonen/