Livet som Iværksætter – Jonas Togo

Den 24 årige talentfulde og eventyrlystne iværksætter Jonas Togo, tog springet sidste år, og startede sin egen virksomhed ‘Togo Photos’, som producerer fotos og videofilm. For ham er dedikation og hårdt arbejde vejen frem, når det handler om at opnå succes. Han arbejder lige pt. i LA, hvor han udlever sin drøm som iværksætter.

Nogle gange kræver det at man tør træde ud af sin comfortzone, og bevæger sig ud over landets grænser, hvis man vil følge sine drømme og mål. Det er hvad den unge iværksætter Jonas Togo har gjort, og vi har fået et eksklusivt interview med den 24 årige fotograf og videograf. Her i artiklen kan du læse hele interviewet, hvor Jonas Togo blandt andet fortæller om sin egen historie og vejen til iværksætter livet, samt de gode råd han vil videregive til alle, som har samme drøm.

INTERVIEW MED JONAS TOGO 

Hvad er navnet på dit firma?
Mit firma hedder Togo Photos, men som udgangspunkt brander jeg altid mit eget navn – Jonas Togo når jeg skal lave forretning. Derudover er jeg også medejer af produktionsselskabet Motion Media.

Kan du kort beskrive hvad din virksomhed går ud på?
Jeg producerer foto og videomateriale med udgangspunkt i reklamefilm, lifestyle, musikvideoer og Vlogs.

Hvornår startede du op, og hvordan?
Jeg startede min virksomhed op sidste år i oktober og begyndte at arbejde med mindre brands, samt lave en masse gratis arbejde for at få udvidet mit netværk og lære det håndværk som jeg gerne ville mestre. Jeg fik oprettet en hjemmeside, gjorde brug af det kamera jeg allerede havde, og så var jeg egentlig på plads. Et CVR nummer kan alle oprette, så det handler bare om at finde ud af hvad du gerne vil arbejde med.

Hvad er dine målsætninger? Og hvor langt er du i processen på nuværende tidspunkt?
Mine målsætninger kan sættes op i 2 sektioner. Mine produktioner og mit engagement på de sociale medier. Før jeg kan sætte mig ned og slappe af vil jeg gerne producere en dokumentar et sted i verden som er delvist ukendt, min søgen efter det, som ikke er prøvet før har altid været kæmpestor. Derudover vil jeg gerne producere min egen tv serie, hvor jeg selv agerer som hovedperson og rejser ud i verden for at opsøge de folk der har inspireret mig igennem de sociale medier. Hvad mit engagement angår, ser jeg gerne en markant stigning på Instagram, Youtube og facebook, da jeg føler at det content jeg leverer har den kaliber som folk har lyst til at følge med i.

Hvad er din største udfordring?
Min trang til at spise for meget mad, haha. Når man sidder ned og redigerer så meget som jeg gør, kan jeg ikke blive ved med at indtage det samme som jeg plejede, da jeg trænede 5 gange om ugen.

Som både videograf og fotograf, hælder Jonas Togo mest til at producere videoer. Han mener, at det du prøver at fortælle gennem en historie i en video, understøttes af lyd, vinkler, klipperytme, setting osv. Han nyder stadig at fotografere – især lifestyle billeder og portrætter. Se flere af disse billeder på Jonas Togo’s Instagram.

  

Hvad er det, der fanger dig ved at være videograf/fotograf?
Muligheden for at skabe noget som ikke er lavet før. Det kan være et nyt koncept eller udvikling af kreative ideer. Primært tanken om, at der ikke er nogen der har taget præcis det billede eller lavet den video, som jeg har lavet før, giver mig et motivations boost hver eneste gang.

Hvorfor har du lige valgt at tage til LA og udleve drømmen?
Eftersom jeg er kommet en smule sent i gang med at producere, havde jeg brug for at tage en chance og ikke kigge mig tilbage. Jeg gik i lang tid og tvivlede på om det var den her vej jeg skulle gå. Janteloven hjemme i Danmark var den største grund til, at jeg valgte at pakke mine ting og tage over med mit team til Californien, hvor ingen ide er for dum og mulighederne er mange. Jeg har gjort min ting herovre og skabt et netværk, som kommer til at hjælpe mig på min vej det næste lange stykke tid – specielt de næste 6 måneder hvor jeg rejser til Asien, Australien, Grækenland, Bali og Hawaii for at producere.

Hvis du skulle komme med det bedste råd til andre, der drømmer om at springe ud i livet som selvstændig/iværksætter, hvad ville det så være?
Start tidligt. Jeg ærgrer mig over at jeg ikke begyndte på den kreative branche allerede dengang jeg gik i gymnasiet. Lektierne skal passes, men på den økonomiske front bliver du ikke holdt tilbage af, at kunne begrænse dig til, at lave det samme stykke arbejde hver dag fordi du skal tjene til vejen. Det giver dig en frihed til at lave en masse gratis arbejde hos nogle som allerede laver det du vil i forvejen. Skab dit netværk og så er du klar til at slå igennem, så snart du er færdig med skolen. Hvis du tvivler på hvad du vil lave vil jeg anbefale at oprette en Instagram og Youtube account for at lade dig inspirere, plus du styrer helt selv hvad du vil lære, frem for at modtage viden som du muligvis ikke kommer til at anvende på længere sigt.

”24 year old Photographer and Filmmaker based in Copenhagen, Denmark. I believe that dedication and hard work is the number 1. reason to achieving succes as a creative individual. I am currently working across the world, showcasing lifestyle, clothing brands and culture throughout film and photography” – Jonas Togo

Du kan læse meget mere om den unge iværksætter Jonas Togo, og se hans inspirerende fotos og videoer på blandt andet hans website og youtube kanal. Find links her:

Læs også interviewet om iværksætterne IKON KØBENHAVN her! 

Videoerne brugt i artiklen er alle fra Jonas Togo.