Koreansk søndag

Den koreanske madkultur er ved at blive en trend herhjemme. Det er anderledes, det er lækkert og så er det super inspirerende!

Vi har længe været bekendt med det asiatiske køkken her i Danmark, og det er vundet mere og mere frem. Vi kender til japansk sushi, spicy krydret indiske retter og kinesiske buffeter der bugner af flere forskellige delikatesser. En anden asiatisk gastronomisk kultur som er ved at komme frem herhjemme er Koreansk mad. Vi er endnu ikke så bekendt med madkulturen fra Korea, men det giver vi dig nu mulighed for at blive. Vi har fundet 3 forskellige traditionelle koreansker retter frem, som vi giver dig opskriften på lige her!

Koreansk streetfood er in! Se Koreas mest kendte Streetfood marked i Seoul i videoen. Et must, hvis du skal til Sydkorea.

KIMCHI 
Den koreanske nationalret Kimchi, er en af de mest kendte retter i Korea. Den består af grøntsager, som er blevet fermenteret og hovedingrediensen af kinakål. Retten kan både serveres som vegetarisk, men kan også serveres med rejer. Se fremgangsmåden og opskriften neden for.

SPICY KOREAN RICE CAKE
En anden koreansk traditionel ret er koreansk ris kage. Det har en sjov konsistens, hvis man ikke er vant til retten, men den er både lækker, delikat og emmer af smag. Se opskriften og fremgangsmåden i hovedvideoen!

PAJEON (koreanske pandekager)
Vi alle sammen kender til mexicanske pandekager aka tortillas, eller de helt almindelige dessert pandekager. Men Korea byder nu på deres version af pandekagen, og Pajeon er den koreanske madpandekage. Udvid din horisont, og se videoen til koreanske madpandekager neden under.

Vidoerne er fra MaangchiJust One CookbookHandy cookLuke Martin