Ikonet Audry

I går var det præcis 25 år siden, at den smukke Hollywood stjerne Audry Hepburn døde. I denne forbindelse mindes vi hende, og i denne artikel kan du læse om den smukke og ikoniske stjerne.

Audry blev født den 1. maj i 1929, og døde af kræft i en alder af kun 63. Hun blev født i Belgien, og voksede op i England. I dag er hun en verdenskendt skuespillerinde, og et klokke klart stilikon. Ikke nok med dette, så havde hun også hjertet på det rette sted!

Den smukke Audry havde ikke kun skønheden men sig, men i lige så høj grad dygtigheden, intelligens og ambitioner. Hun talte fem forskellige sprog og var en dygtig ballarina. Hun var på mange måder en drøm i sig selv.
Audry dyrkede balletten på elite plan, men pga. visse skemanker valgte hun at gå skuespillervejen, som viste sig at være en stor succes. Hun havde flair for det! Det tog fart med skuespillerkarrieren, og især filmen ”Prinsessen holder fridag” (eng. titel: Roman Holidy) fra 1953 er hun kendt for. Her spillede hun over for den verdenskendte skuespillerinde Elisabeth Taylor. Se en af scenerne fra filmen neden for.

Et moderne stilikon
Det var ikke kun skuespillet, som hun fik succes med, men man lagde også især mærke til hendes stil. I dag er hun blevet et ikon, og vi alle kender til Audry-looket. Med hendes klassiske, enkle og rene stil, symboliserede hun den trendy moderne kvinde af europæisk karakter, og i filmen ”Breakfast at Tiffanys” kan man næsten ikke lade være med at beundre hende for sin stil, påklædning og måden at bære tøjet på. Se åbningsscenen til filmen i hovedvideoen.

 

Hjertet på det rette sted
Ikke nok med at være et stilikon og en dygtig skuespillerinde, satte hun sig også som et godt forbillede for mange. Hun var Unicef-ambassadør, og satte fokus på hungersnøden i Afrika. Hendes hjerte bankede for børn, og især fordi hun selv havde to, var kærligheden til børn stor.

I dag mindes vi den smukke stjerne, ikke kun for hendes inspirerende stil og skuespillerkarriere, men også for hendes næstekærlighed til andre. Audry er og vil altid blive husket.

Vidoerne er fra Deepsandwich og Audry Hepburn