Smukfest: Q&A med Fravær – vindere af Karrierekanonen

De to gymnasievenner Gustav og Nikolaj udgør electropop-duoen Fravær, som netop er blevet udnævnt blandt de tre vindere af Karrierekanonen 2018. Blot 18 og 17 år  – og bestemt ikke fraværende, hvis man så deres finale-optræden på Smukfest. Her forvandlede de Live Camp på Kærligheden til en sand kærlighedsfest – og det skal tilføjes, at det blot var drengenes fjerde koncert nogensinde!

FRENZY fangede Gustav og Nikolaj på Smukfest til et par hurtige spørgsmål, om deres oplevelse af at vinde Karrierekanonen og hvad fremtiden nu skal byde på.

I optrådte i finalen på Smukfest! Hvordan vil I beskrive oplevelsen?

Det er det største vi nogensinde har prøvet! Ingen af os har nogensinde været på Smukfest før, så det var en kæmpe oplevelse, både det at optræde og fornemme festivalsstemningen for os selv.

Hvordan er det at deltage i Karrierekanonen? Hvad har I fået ud af det?

Udover at KarriereKanonen har hjulpet os på rigtig mange fronter og har været en enorm dannelsesrejse for os, så fik vi også lov til at deltage i et miljø sammen med så mange dygtige branchefolk og musikere. Det har været en kæmpe oplevelse, at lære de andre deltagere at kende, både personligt og professionelt, og det fællesskab som Karrierekanonen har skabt vil vi aldrig nogensinde glemme.

Hvordan vil I beskrive jeres musikstil?

Det er svært for os at definere vores lyd lige nu da vi stadig er så meget i bevægelse. Vi skriver musik, som er meget inspireret af de oplevelser og følelser som vi går igennem i vores liv lige nu og vi kan ikke rigtig kan sætte en bestemt betegnelse på det tekstunivers vi udforsker.

Vores nummer Drengedrøm eksempelvis, handler meget om det vi føler når vi tænker på det at være unge. Både glæden ved at leve i nuet, men også frygten for at den på et tidspunkt forsvinder. Vi bevæger os indenfor genren elektropop, med poppede synthflader og fremtræden bas, hvis vi altså selv skal sige det.

I har vundet Karrierekanonen – hvad nu? Hvad er jeres fremtidsplaner og ambitioner?

Det er stadig virkelig surrealistisk for os, vi skal først og fremmest lige synke nyhederne og komme ned på jorden igen. Vi vil bare gerne blive ved med at skrive mere musik, udvikle os og tage de næste oplevelser som de kommer.

Hvilket råd vil I give videre til andre unge talenter, der ønsker at lave og udgive musik?

Det er måske blevet lidt en cliché at råde til bare at springe ud i det, følge hjertet osv. Men det er dog stadig præcis den tankegang vi har fulgt. Vi havde en kærlighed for musik – og det er den kærlighed der har båret os igennem forløbet med KarriereKanonen og alle de oplevelser der har fulgt med. Der er ikke noget i den her forbindelse der er rigtigt eller forkert, og vores råd er meget kort og simpelt, “Gør det!”

Følg Fravær på FACEBOOK og INSTAGRAM

Lyt til Fraværs første single Drengedrøm 


Om Karrierekanonen
KarriereKanonen er en platform for talentudvikling og handler om kærlighed til ny dansk musik. Hvert år udvælges en række nye danske artister, der kommer igennem et talentudviklingsforløb. Karrierekanonen er et samarbejde mellem Smukfest, DRs P3 og P6 Beat, samt Bandakademiet. Hvis du laver musik, kan du uploade det til dem og hver uge vælger de en “Ugens Kanon”, som bliver spillet i radio! Læs mere her www.dr.dk/musik/karrierekanonen/